АТАКУЄ НЕГОДА ХЛЯПАВКАМИ - ОСІНЬ МІНЛИВА

АТАКУЄ НЕГОДА ХЛЯПАВКАМИ - ОСІНЬ МІНЛИВА
Атакує негода хляпавками*, жовтень мінливий
Розгулявся у просторі вітром нахабним вночі.
За вікном непрозорим осінні печальні мотиви,
Походжають по вулиці… крони дерев-павичі
 
То туди, то сюди гілочками танцюють в негоду,
Під мотив дощовиці і вітру підспівують в такт.
У кімнаті щоночі безсоння прихована ходить,
Заставляє вслухатись в мінори…чекаю антракт…
 
Непомітно негода вщухає і сонячний ранок,
Заглядає в вікно… на підносі гарячий напій -
Ароматний в малесенькій чашці – жаданий сніданок…
Позитивом впливає на серце і Осінь-Надій,
 
Зазиває з коханим піти на пробіжку бадьору,
Пострибати в парку, розім`яти всі м`язи свої.
Привітати з усмішкою Осінь-мінливу сеньйору,
Попрохати її – не печалити наші Краї.
2020
Хляпавки* - буковинський термін для дощу.