Думками лину в батькiвську хатину.На украинском.

Думками лину в батькiвську хатину.На украинском.
Думками лину в батькiвську хатину, 
Де пахне м'ятою I чебрецем,  
Де мальви притулились коло тину  
I кручений панич поповз  на клен.  
Садочком оповита,наче паннна,  
Уквiтчана трояндами й бузком,  
Стоiть старенька,похилилась,хата. 
Iй смуток помережив вже чоло  

I вiкна-очi дивляться похмуро,  
Журливо докоряючи менi.  
В них iскорки життя давно потухли,  
Iх загасив, злий,вiтер-буревiй.  
Та ще буя ,буя садок, грайливо,  
I ластiвка звела,своэ,гнiздо.  
Стрiча цыбатий бусол шанобливо, 
Господар-дятел облiта садок.  
Так вабить,миле, батькiвське обiйстя,  
Де мрii починали свiй полiт,  
Хатина коло,чарiвного, лiсу 
Старезний дуб,якому вже сто лiт .