К. Марло В. Шекспір Сонет 53

З субстанції тіней створив всіх Бог.
Мільйони нас, йому ще й служать... Дивно.
У кожного одна є тінь, для двох -
З багатогранністю... холодно-рівна...
 
Адоніса прекрасні риси є,
Що боги відокремлять гонорово...
Бо їх наслідування, завше вб'є
В мистецтві все погане, навіть слово.
 
Платон сягає дива божества
Твоєї мрії, як весни монета,
Так, вимагає щедрість душ єства,
Чарівне, щире... - з почерку поета.
 
В красі постійності нема, бо ми,
Серцями, душами, затьмарили уми.