К.Марло В.Шекспір Сонет 51

Повільність зна коня, любов моя,
Невиправдану, бо скачу від тебе.
Поквапитися? - Часу є броня,
Зворотній шлях шукає поміж стебел.
 
Звичайно, навіть долі невтямки,
Що від коня чекаємо обоє:
Немає швидкості - кінь залюбки
Рись зна повільну, вірну у двобої.
 
Не відає нестримність повсякчас,
Крізь шор образу вітер відчуває
Бажань стрімких... В цупких боргах Парнас
Миттєвості суть вікову здолає.
 
Де зволікає кінь, моя душа
Мчить стрімголов - час має відкоша.