"Не возвращайтесь к былым возлюбленным" /з А.Вознесенського/

Не повернути кохання юності;
шукати в світі... - у туги вдома...
Там дублікати,
- минулі в чуйності,
не поруч з крапкою квітне кома.
 
Вас стріне хижою собачка біла,
і розташовані в далечені
гаї - праворуч, чи, пізніше, зліва -
повторять лайку теж, - тобі й мені...
 
Два серця гаю живуть розрізані,
як ніби в стереоколонках двох,
що ти зробила, що я, й понині... - ні;
вони розносять по світу з... - "Ох!".
 
Відлуння, чашку розіб'є геть зі сну,
ще й помилково сум, - позве на чай...
відлуння, на ніч, не клич мети весну,
зажди, обом, страждати, лай не лай...
 
«Не повертайся коханий, юності:
були раніше ми, тепер... - нема...
дві дивовижні, родзинки барв, прості,
зве хрест, як відповідь ... » - "Палай, сама..."
 
Надвечір, завтра, - під поїзд жвавий,
- чи в річку, викинете, ви, ключі;
праворуч, гай, - в колись ліворуч... - Гави,
звуть, вашим голосом, любов: "Втечі!"
 
«Не покидайте своїх коханих ні.
Нема колишніх... - коханих!" У ніч борні...
 
- Поради, чуєм лиш, в далечені.
 
1974 рік.