К. Марло В.Шекспір Сонет 46

Війну, ще іноді смертельну, так ,
Ведуть зла очі, серце... не жартують.
Первинні - очі? - Серцем ладу брак
В злитті двох тіл... настирно все ж святкую.
 
Свободу дій лихих, палких на "смак",
Що одне одному бажають жити...
І разом мати право бід в "не так"
Від посягань що чесні наче діти.
 
Від чистоти сліз, користі катма,
- Це очі, серце, відчувають, бачуть
Прекрасне, та по різному, бува,
Страждають, люблять, наче... на додачу.
 
В очах все зовні, що чарує нас,
А серце душу бачить без прикрас.