Переосмислення любові

Переосмислюю любов,
Коли ж тебе кохав сильніше
Чи з кожним днем, чи ще раніше,
Але ще дужче завтра, знов
 
Кохатиму і в поцілунку,
Знайду себе у тім малюнку
Сердець і душ, так довго йшов,
Здавалось близько, твої обійми і вуста,
 
Канва кохання не проста,
свою там доленьку шукати,
Молитися і сподіватись,
Що прийде з променем вона,
 
Торкне вуста мої цілу́нком,
Заполони́ть і в серце лунко,
Проникне… в душу, щоб уранці,
Не зникнути чарівним сном,
 
А теплим літом за вікном,
Залишитись в моїх обіймах,
Така жадана, моя, вільна...
Гірчить солодким полино́м,
 
Ще на губах моїх зітхання,
Дитя безмежного благання,
Чи можна вічно так з тобою,
Призупинити тільки час,
 
Секунда щастя, лиш для нас,
Гарячим воском мить стікає,
З дитячим сміхом залишає,
Все те, що дійсно я жадав.
 
© Юрій Кульчак
10.06.2021