К.Марло В.Шекспір Сонет 21

Ти, не схожий на тих, чию музу
Макіяж надихає в красі.
Небо краще віддам, всесвіт блюзу,
Хай позаздрять тобі хтиві всі.
 
Гонорові створіння єднай,
Сонце, перла Землі і морів,
Бо для віршів, лиш те, що най-най...
Блиск дарує, ще й істини... "рів".
 
Так, улюбленка, на перепутті,
У квітучій любові примх дів
Перевершує... ліпшу у суті,
Ту, оспівану... з вадами слів.
 
У гармидеру звичка стійка;
У любові, десь, розум зника.