К. МАРЛО В.ШЕКСПІР СОНЕТ 19

Всепоглинаючий час не мине
Не лева кігті, не землі приплоду,
Не кожного... Він вчасно жне земне,
Найкраще, десь минає... давших шкоду.
 
Скоріше зуби тигра виривай.
Зірок пісні є, царська сяє ода...
Зна Фенікс не раптово кращий рай -
В любові кожному себе не шкода.
 
Привабливість від світу не віддам,
Лиш не чіпай мене смертельна доля...
Перо, від старості, у світі ран,
Чоло моє веде до... щастя поля.
 
Чи збудеться химерна справа, ні,
- Знаходить вірші треба все ж мені.