Навіщо?..

Навіщо зорі світять в небесах, 
навіщо море хвилі колихають, 
навіщо птах литить у теплі далі, 
і повертається у свій холодний край? 

Навіщо я люблю одну, 
що в небі полум'ям палає. 
І в серці, цитаделі пустоти, 
холодні стіни сяйвом обпікає?