Евгения Янищиц Рождество

Гордо наполняясь каждой жилкой
Подо льдом торжественна река
...Будет биться сонная снежинка
Крылышком слепого мотылька
 
Выйдем на рождественской неделе
Радость к нам идет издалека
Обнадежит кто-то неужели
Больше хлопьев этого снежка
 
Покажи, где предков околотки
Проплыла еще полоска дня
Белизной испуганной лебедки
Белой гривой быстрого коня
 
Расцелуй до чистых слёз, до смеха
Пальчики озябшие согрей
...Светлая от утреннего снега
Только от вечернего - светлей
 
СВЯТЛО
 
Гордая, нуртуе кожнай жылкай
Пад ільдом вячыстая рака.
...Будзе біцца сонная сняжынка
Крыльцамі сляпога матылька.
 
Выйдзем у раскошную нядзелю,
Покуль свята блізіцца здалёк.
Пэўна, я цябе не абнадзею,
Як вось гэты лёгенькі сняжок.
 
Дай мне шляху, што будзілі продкі!
Праплыла яшчэ палоска дня
Белым крыллем спуджанай лябёдкі,
Белай грывай быстрага каня.
 
Расцалуй да чыстых слёз, да смеху,
Пальчыкі азяблыя сагрэй.
...Светла як ад ранішняга снегу,
Толькі ад вячэрняга — святлей.