Спогад пташки

Колись давно -
Декілька сотень діб тому -
Стіни були чистими,
 
Не були кричущо-злими
Або заплутано-розгубленими.
 
Їхня чистота нагадувала воду чи папір.
 
Сила думки
Закарбувала гасла на стінах,
І люди жили за ними,
То злітаючи в ясне небо,
 
То підкорюючи морські хвилі.
 
Стіни заговорили
Про радість, біль та страждання,
 
Про пам'ять і співчуття,
 
І тільки дрібне птаство
Тримало в свідомості
 
Оксамитову цноту
 
Білих стін.