напередодні Паски

напередодні Паски
О, скільки сили в слові «мандрагора».
Ще як кричить новонароджене дитя.
Труба підзорна. Око Командора.
Калейдоскоп миттєвостей. Життя.
 
На сцені роль для одного актора
і на спочив не передбачено антракт.
Орфей співа, танцює Терпсіхора.
Адамів череп під ногами позаяк
 
старі гріхи не викупиш новими.
Святі місця Голгофи досі не пусті.
А світлій Пасці, здавна і донині,
нести любов і біль по Київській Русі.
 
світлини: Василь Верещагін «Розп’яття на хресті у римлян»