Чим є жінка?

Чим є жінка -
Натхненням чи пасткою,
Вгору чи вниз ведуть звивини її тіла?
 
Хто торкається її душі уві сні
Легким спалахом свободи?
 
Чим є жінка -
Містерією чи прокляттям,
Рівнянням лінійним чи формулою нового хімічного елементу?
 
Чим вона є -
Уривком зі старовинного трактату чи аркушем бульварного читва?
 
Вона творить чи руйнує
Не у вакуумі,
А на перетині світів,
 
І може стати будь-чим,
Що ви здатні уявити,
 
Стерджуючи себе
Так невагомо
Як павутиння восени
 
Або фонтан у зоряному сяйві.