НЕНЬКА...
* * *
Калинова, рушникова, сопілкова ненько,
моя рідна Украіна - ладненька, рідненька.
Ой, коли, коли, коли повернусь до тебе?..
Не кажіть мені: "Ніколи...", а візміть до
себе.
Хлібне поле, сад вішневий, волошкове небо
здавна мене все чекають. Тому є потреба.
Солом"яний дах хатинки бачу, серце стогне,
з ними я... Ой, гірко плачу, край від сліз
мов тоне.
Ой, пісенний край батків, іх щасливий гай
у віршах, поміж рядків, на сопіловці зіграй.
квітень 2021