Ніжна ненька, моя Україна

* * *
 
Ніжна ненька, моя Україна,
Батьківщина, яких не знайти,
Ми з тобою, як мати й дитина,
Вічно будемо поряд іти.
Кожен день прокидаюся зранку
В материнських обіймах твоїх,
І радію всім серцем світанку,
Що ти стелиш мені на поріг.
По твоїх я крокую просторах,
Осягаючи їхню красу:
У карпатських гублюся я горах,
На лугах я збираю росу,
У твоїх, у зелених дібровах
Я блукаю, забувши про час,
У соснових лісах загадкових
Розчиняюся я раз-у-раз.
Не замінять тебе, рідна мати,
Аніякі великі скарби,
Бо, як ти, хто б зумів обіймати
І любити мене щодоби.
Я вклоняюсь тобі, Україна,
І довічну присягу даю,
Що тобі лиш, вітчизна єдина,
Довіряю я душу свою.