Дороги - которые выбираете не вы

Шляхі – якія выбіраеце не вы.
 
Я сустракаюсь з рознымі людзьмі.
Наўмысна, альбо – выпадкова...
Але, нікога не збіраюся судзіць –
за выказаныя імі словы.
 
Бо, так складалась псіхыка у іх.
Свая, як яны думалі – у кожнага...
Ня ведаюць, што ім – паназапіхвалі,
у іх мазгі – пустапарожняга.
 
Каб малацілі пустазелле языком.
І не падумалі “няправільна” –
сваё, а йшлі радком,
калонамі –
туды куды іх паднаправілі...
*+*