СТРУМОЧОК...

    СТРУМОЧОК...
* * *
 
 
 
Де?.. О, де о той струмочок,
котрий день и ніч співав,
над яким літав метелик
у розкішних, в лісі, трав...
 
Де тепер він, де?.. Скажіть,
його місце покажіть
поки птах літає десь...
А, ви, чому смієтесь?..
 
Та ж його нема відколи...
Мабуть, більше п'ять років...
 
(Руки в мить як захололи
с білью поміж двох боків...).
 
До душі з'явилась туга,
біль снує... Усе горить...
Це природи недолуга?..
Всє, як є, мені скажіть.
 
Одні мовчки... Вітер грає,
лист сухенький мерехтить,
соловейко не співає,
як же серденько болить.
 
Ай, до жалю... Ой, до болю,
сгинув лісовий струмок,
про це я сказав тополю
між своїх, в сльозах, думок.
 
 
07.2019