Краще тебе ніколи не бачив

* * *
 
Краще тебе ніколи не бачив
Я нікого у цьому житті.
Хтось був поряд, хтось просто маячів,
Та до них не було почуттів.
 
Зустрічав я обраниць багато,
Але їхня дівоча краса
Тимчасовим була мені святом
Та розтанула ніби роса.
 
Та не ти, бо твої дивні очі
Мене тішать, чарують весь час.
Я ж відводити погляд не хочу,
Щоб порив мій до тебе не згас.
 
Я ще більше у них поринаю,
Коли пристрасть вирує в мені,
У безодню я їхню пірнаю
І літаю, немов уві сні.
 
В них розгледів нестримне бажання,
Неприховану ніжність твою,
Та знайшов я велике кохання,
Що без міри я жадібно п'ю.