Кожен коваль свого щастя
Кожна людина - коваль свого щастя,
Так кажуть в народі, погоджуюсь з цим.
Якщо досягти чогось комусь вдасться,
Це ним заплановано, більше ніким.
А коли хтось руки чомусь опускає,
Не прагне іти все вперед і вперед,
То щастя і справді він так й не зазнає.
Полин загірчить у душі. а не мед.
Якщо ж ти труднощі вперто долаєш,
Хвороби й невдачі і волю в кулак,
То і великого щастя зазнаєш,
Ніщо на заваді не стане ніяк.
2020 р.