У кожного свої закони

У кожного в світі власні закони і забубони,
Не до кожної зброї підходять дані набої.
Коала завше висить, а равлик тягнеться вгору,
У кожного із них є своя точка опори.
 
Немає для всіх людей єдиних правил,
Бо не розберешся, де ліво, а хто правий.
Коли десь на обрії гримить канонада,
Одних це тішить, іншим – відлуння аду.
 
Те ж саме – з людськими думками і почуттями:
Одні ненавидять, інші кохають до нестями.
Справді, не існує в світі універсальних емоцій:
Як можна порівняти любов до сина чи до доці?
 
Коли один народжується, інший помирає,
Хтось вірить у формули, а дехто життям марить.
Немає поділу кольорів на чорний і білий,
А що краще – солодка отрута чи гірке зілля?
 
Говорите, існує єдиний для всіх Закон Божий?
Але кожен трактує його як заманеться і як може.
Ріка часу нищить береги світоглядів і теорій,
На маленькі водойми або океан перетворюється море.
 
У кожного в світі власні закони і забубони.
Що з того, що в'язні ходять в однакових робах?