ЛИСТОПАД... (на укр.яз.)

ЛИСТОПАД... (на укр.яз.)
* * *
 
 
 
Стука листопад в моє віконце,
Мерехтить душа, весь час снує,
Сипле в хату мрії ясне сонце,
Так мене балує, святкує;.
 
Я від цього весело радію,
Обіймаю свято восени,
А зоря;ну в блискавках подію
Згадують звечора ясени.
 
Вони поруч, тут, біля порогу,
Дзвінкотять у двері, танцюрять,
Пісню вже співають смерекову,
Дружно та протяжно голосять.
 
Вмить застукало моє серденько,
Полетіло в простори пісень,
Що лунають поруч десь
близенько
Про минулий вчора вересе;нь.
 
Замість нього листопад мене
кружляє,
Сипле жовте листя у садку,
Пісню він у мене замовляє
Про калину – ягідку сладку.
 
Вона стане, звісно, ще такою,
В лютий холод гіркота її спаде,
Буде молодою, як весною -
Мову вітерець про це веде.
 
 
 
4.11.2012