Гучыце, цымбалы!

Аудиозапись

Толькі крані струны тонкія,
І паляцяць над зямлёй
Гукі прыгожыя звонкія –
Песня пра край родны мой!
Дробна заззяюць на сонейку,
Нібы магічны крышталь,
Крыху пагойдаюць воблака,
Ды паляцяць з ветрам удаль.
Песня цымбалаў пяшчотная
Льецца крынічкай, журчыць,
Як слова маці лагоднае,
Зоркай з нябёс зіхаціць.
Струны цымбалаў чароўныя.
Песня ляціць у небакрай.
Дзіўная песня народная,
Душы людскія кранай!