" Виконання бажань " (з О. Дольського)
Мені зірка на долоньку впала,
Запитав її: "А звідки, ти ?"
- "Дай перепочину; хвильку - мало,
Я летіла з неба висоти."
Потім додала (красиве личко...),
Як дзвіночок ніби продзвенів:
"Не дивися, що я невеличка,
Всі бажання знаю я без слів.
Є у тебе задумка маленька,
Пригадай що в світі зможеш сам.
Найважливіше для тебе - Ненька
Не хворіла щоб... Пораду дам:
Обмаль часу (?), Ти згадай кмітливий..."
- Ні, для мене зайвий довгий час:
Хочу я коханим бути милій;
Мами вогник щоб життя не згас;
На планеті, щоб не для еліти,
Кращі зірки падали з небес,
Всі були довірливі, як діти,
Бог у душах у людей не щез!
Щоб траву, як в давнину косили,
Та щодня до місяця несли
На руках жінок; любить - щосили...
Ще, війни щоб не було, та... - мли.
Дружбу тягарем щоб не сприймали,
Старість щоб важкою не була,
Вірність і любов, сердець хорали,
Мудрістю вінчали всі діла;
Щоб у ватри полум"я, ще й з димом,
Спонукало до пісень, як сад...
Ще я хочу - доньку, краще з сином,
Не хворіла Ненька щоб; був - лад.
Говорив я довго, та даремно,
Довго, дуже довго душу грів...
Зірка - не пробачила(?), не чемно,
Не дослухала бажань і слів.
Мала обмаль сили, не знайшла
Вогник той, яким сама палала.
Всі бажання знаю, всі... - не мла,
Мені зірка на долоньку впала.