Чаро ?!

Чаро барбод задӣ афсонаи ман
"Чаро оташ задӣ бар ҳастии ман "*
Чаро дар баҳри шеъри муҳаббат
Бибурд тӯфони ҳарф заврақи ман ?
 
Чаро гуфтӣ..ки роҳе дигаре нест
Ба ҷуз -ҳар якеро соҳили хеш
Кунун қалбро ин борони афсӯс
Занад бо шӯр бар синаи хеш...
 
Чаро бар бод задӣ афсонаи ман ?
Ки зиндонист кунун ишқу пари ман ..
Ту бишкастӣ ишқи нозпарвари.. ман
Намехонӣ ту .. шеъри ширинтари ман...
 
Махфират Шукуҳӣ
11.45
30.11.2020
* -аз суруди Муин