Лист у купелі осінній

У мокру та холодну купіль
Вкинула осінь жовтий лист
І вітру сильному подути
Сказала, щоб почувся свист.
 
Замерз листочок той бідненький,
Тремтить-дрижить аж посірів.
Нехай би сонечко скоренько
Вийшло із-під кошлатих брів
 
Тієї хмари, що собою
Його закрила.І листок
Зігрівсь і осінь золотою
Назвав тоді, дарма що змок.
 
2018 р.