Не засмучуйтесь, осене!

Не засмучуйтесь, осене!
Не засмучуйтесь, осене!
Нащо сльози гіркі?
Вам ще потім морозами
Малювати зірки.
Для такої трагічності
Це даремні труди:
Не придумано вічності
Навіть для самоти.
Тож не будьте Ви сірою,
Не розводьте росу,
Я у Вас й досі вірую,
І у Вашу красу.