Осінні коти

Осінні коти
ОСІННІ КОТИ
 
Вересень - кіт з хутром кольору мокко.
Ще не дощіть, ще на вулиці літо.
Яблука, груші налилися соком.
Полудень щедро ще сонцем зігрітий.
 
Жовтень в пухнастому хутрі рудому
Бавиться сонцем, але вже не гріє.
Ми поспішаємо швидше до дому -
Літо на рік залишилося в мріях.
 
Сфінкс-листопад котик дуже серйозний
Мерзне без шубки тому і сердитий.
Довгі дощі то не з ливнями грози -
Їх не так просто стає нам терпіти.
 
Візьмем осінніх котусиків в хату.
Ось молоко, шоколад та цукерки.
Так веселіше разом зимувати,
Сонячних зайців ловити люстерком.
 
Осінь тихенько співає балади,
Вітри підспівують гучним сопрано.
Котики хором виводять рулади -
Тож сумувати нам точно зарано...