Збірка "Криворізький янгол"

Збірка "Криворізький янгол"
#стихи_меня_не_оставляют
Художньо-поетична збірка про місто дитинства...Хоча народилася я у Києві, усі дитячі роки мої пов'язані з цим червоним містом.Червоні хмари,червоні калюжі,червоний сніг,червоний асфальт,червоні підошви взуття...Мені здавалося, що горлиці, що жили поруч з бабусиним вікном,теж мають не сіре,а трошки теракотове забарвлення.
Спогади і настрої, ностальгічні замальовки- усі у збірці "Криворізький янгол"...
Вірші зі збірки:
 
КРИВОРІЗЬКИЙ ЯНГОЛ
 
Над червоним містом — янгол сніжно-білий.
Просипають вишні долу ніжний цвіт.
А в долоні хлопця, в шахті загрубілій,
Білим ясним світом сяє первоцвіт.
Сплять іще діброви, тихо хмара лине.
Зустрічає ранок річка Саксагань, —
Перехрестя з нею зв'яже воєдино
Інгулець спокійний… Місце для бажань.
Янголи чарівні щось про все це знають,
Сиплють іскри щастя, на чарівний міст.
Там, на Перехресті, молоді зітхають,
І з церков далеких чують благовіст…
 
 
НОСТАЛЬГИЧЕСКИЕ ФОТО
 
Ностальгические фото...
Коллонады, шпили, вазы...
Запах чая с бергамотом
И бабулины рассказы.
Кракелюры штукатурки,
Горлиц ангельские лица,
Фото детские дочурки,
На ночь- сказки-небылицы.
Изумрудный плес вздыхает.
Ивы косы плещут в речке.
Может быть, меня узнают
Позабытые местечки?