У ВЁСАЧЦЫ РОДНАЙ...

У вёсачцы роднай маёй
Пачаўся жыццёвы мой шлях.
Люблю я бываць там вясной,
Дурманiць мяне кветак пах.
 
Цвяточны ж убор маладух,
Якiя напоўнiлi сад,
Заўжды акрыляе мой дух,
Хвалюе мяне iх парад.
 
Успомню дзяцiнства нi раз,
Аблашчацца ногi травой.
Вадзiцу я вып`ю як квас
Са студнi бацькоўскай маёй.
 
Ты, любая вёска, спявай!
Квiтнее сад i родны край!
Цвiцi, Дубiна, працвiтай!
Для нас усiх ты любы рай!