МАЯ УНУЧКА

Хвалюецца ўсе наваколле,
Было так цiкава даволi.
Тут бусел кружыўся нi раз
Над Юравай хатай якраз.
 
Зблудзiўся наш бусел, магчыма?
О не! Я бачыў сваiмы вачыма:
Спачатку ён мудрасць прынёс,
А потым дзяўчынку без слёз.
 
Паклалi ў калыску дачушку,
З ёй мудрасць дзялiла падушку.
I разам пайшла па жыццi,
Саюза мацней не знайсцi.