Зелена мрія

Зелена мрія

Аудиозапись

Із циклу віршів для дітей "Дива щодня"
Далеко в зеленому гаї
живе лісовик-одинак.
Він днями між сосен блукає,
на диво звичайне чекає,
яке не приходить ніяк.
 
Увесь оксамитовим мохом
і зеленню рясно заріс.
З-під чуба — смарагдове око,
кедровою шишкою — ніс.
 
Болотні пустунки регочуть,
ховаються в затхлій воді,
бо він доглядає щоночі
ромашки в густій бороді,
складає розцвічені вірші,
малює на грубій корі,
журливу мелодію свище,
виводить на шлях грибарів.
 
Він мріє, і вірить, і знає:
у царстві лісів та дібров
для нього колись пролунає
сердечне протяжне
«Аго-о-о-ов»!
 
2020