На роздоріжжі

На роздоріжжі
Я не шукала зустрічі з тобою.
Твоєю долею я не бажала бути.
Коли б я знала, що зі мною буде,
То не зайшла б я до твого вогню.
Яка ж тоді мене шалена сила
До тебе кликала, приворожила.
Чому вона мене не запитала,
Які думки на ту годину мала?
Я не хотіла, Боже, не хотіла!
Тоді ще іншого любила!
А ти чому ж мене не зупинив,
Та до свого вогню зайти дозволив?
Навіщо ти мою незграбну долю
На дві частини рівно поділив?
Одна - що зараз мається тобою.
І друга – та що кличе за собою.
А я неначе листя по вітру
Від одного до другого лечу.
Я так втомилась бути разом
З одним думками, з другим – часом