День рождения Оксаны

Ночь. Телефон сыграл подъём.
Мне пишет друг: «Виват! Осанна!
Ты знаешь в день какой живём?
В день этот родилась Оксана
 
Пол века лишь тому назад.
Сложи мне оду об Оксане!»
И я уснул, и был так рад,
Что этот день «непрокисаем».
 
И видел сон, як світить місяць,
Співають, як ніколи, птички,
День двадцять п'ятий, квітень місяць,
Несу Оксані черевички,
 
А з цим – слова своєї любовi.
Добра і щастя серцем зичу.
А солов'ї співають знову,
Вони тепер співають в нiч. І
 
Пісню цю співають святу,
І пісні цієї немає краще,
Вона несе добро до хати,
Несе вогонь животворящий.
 
Нехай мій ангел зберігає
Красиву дівчину Оксану!
І я від краю і до краю,
Як соловей, кричу осанну!
 
Виходять трелі від дверей
В тон солов'їної перекличці.
А там стоїть її Андрей
І забирає черевички.
 
 
25.04.2020 г.