Fii hotărât...(на румынском языке)

 
Fii hotărât,înaintează,
Nu te-nchina falselor valori,
Fii hotărât,visează,
Și nu te autocruța...
Fii încrezut,ridică-ți fața,
Nicicând nu îngenunchea,
În fața nimănui,
În fața nemuririi,
În fața grandorii,
În fața propriului sfîrșit,
Fii hotărât,nu te retrage,
Când soarta-ți va șterge,
Tot ce i-ai consacrat,
Pictura și versul,
Și-ardoarea,
unui suflet devotat.
Când cei iubiți,
De tine-ți v-or tăia,
Căi,aripi,vise și speranțe,
Tu să trăiești dator ești,
Și să înaintezi...
Trăiește și mergi,
Prin uitare și scrum,
Fii plin de cutezanță,
Și prin atotputerea,
Celor săraci și scunzi,
Care vrând-nevrînd
Ti-au tăiat din drum.
Să rupi puteri să ai,
Frânghia trădării s-o tai,
Și gata să fii,
În orce clipă a vieții,
Spre a nu vedea nimic,
În orbitele pustii,
a indiferenței.
Ești obligat să trăiești...
Și să înaintezi...
Avante amigo,
Avante!
 
08.08.1987-20.04.1990
 
Anton Barbu