Руки хліборобські
Шорсткі вони, усі в мозолях
Та ніжні й лагідні і теплі,
У них завжди стільки роботи,
Але встигають все, до речі:
Орати, сіяти, збирати
І доглядати свійську птицю,
Корів доїти й випасати,
Вклонитись їм за це годиться.
Пахнуть вони і сонцем й хлібом,
Який самі і випікають,
Спочинку руки ці не знають,
Так повелось з прадіда-діда.
2018 р.