ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ

ЧУМАЦЬКИЙ ШЛЯХ
Чумацький шлях посеред ночі
Немов чарівне забуття.
Багаття іскоркою в очі
Дарує спогади села.
 
Розмова тягнеться повільно,
Козак старенький жартома
Казав що жити будуть мирно,
Здобудуть всякого добра.
 
Та чи здобудуть срібні гроші,
Скінчиться миром чи їх шлях,
Лише знав місяць при дорозі
Та й білокрилий в небі птах.
 
Багато спогадів далеких
Точилися із вуст в уста.
Дійшли до нас оті лелеки
Та й співи давні у свята.
 
Дійшло бажання мати волю,
Хазяйнувати на землі,
К чужинцям щоб не йти в неволю,
Добробут був щоб на селі...
 
Nikvoron 01.04.2020