На прощання сердиться зима

Розгулялася зима
В березневу пору,
Сніг біленький підійма
Все вгору та вгору.
 
І не думає тікать,
Весну не пускає
Та й струмочки не дзюрчать,
Пролісків немає.
 
Котрим треба вже цвісти,
Усміхатись сонцю,
А зима усе мести
Та морозить хоче.
 
На прощання це вона
Сердиться й лютує.
Скоро вже прийде весна
Й тепло подарує.
 
2018 р.