Натхнення

Приїлося натхнення до душі моєї,
По венах ллється, корні відпустив.
Коли професії є вибір тільки однієї —
Гадаєш, хто це справді допустив.
 
Із творчої людини часто вилітають:
Вірші, пісні, думки, малюнки, інше.
Але скомпонувати — як не знають,
Тому нажаль стоять на планку нижче.
 
Чимало є ідей, але нам обмаль часу,
Або нас сковують, ховаючи талант.
Раціонали роблять більше гласу,
Проте прямують весь народ до ант.
 
І де ця справедливість невідома?
Та краще наше тихе майбуття.
Напевно, все зарилося це вдома
Оригінального бажавши вороття.