Лукрецій Тит...

Лукрецій Тит...
Лукрецій Тит уже не пише.
Лукрецій Тит уже не тут.
Його слова змінила тиша,
і помінявся снів маршрут.
Вже в моді інші насолоди,
світліша темрява ночей,
хоч не змінилася природа
колись описаних речей.
Так само чути голос люті,
є і розумні, і дуби,
і до страхів своїх прикуті,
як у минулому, раби.
 
Тит Лукрецій Кар – давньоримський поет та філософ, автор твору «Про природу речей»