ГОВОРЯЩІ ГОЛОВИ
"Почему вы не копите?" Министр Соколовская упрекнула пенсионеров
«Если у них нет хлеба, пусть едят пирожные!» (от фр. «Qu’ils mangent
de la brioche — букв. «Пусть
они едят бриоши») — французская фраза, ставшая символом
отрешённости монархов от проблем
народа. Приписывается Марии-Антуанетте, хотя впервые упоминается
Руссо и, возможно, была
придумана им.
Talking Heads
Навіщо жіночка глузує з бабусь та сивих дідусів?
Невже білявочка не чує, що гарно чути майже всім.
Народ знедолений не знає, що їсти завтра буде він,
А вона каже, чи гадає, що з жиру біситься, між тим,
Чи розуміє, що говорить, а може справді, зовсім ні?
Вона словами вже доводить, що в крісла сіли знов не ті...
Нащо надію має, мила? Що жарти сприймуть, наче "спів"?
Та не радіє їм Країна, немов чужинці слуги всі ...
Говорять те, що за межею, напишуть тексти "голові",
Яка милується собою, та посміхається собі.
Та може, схаменеться люба, — вже вкрай знедолений народ,
Терпіти й слухати не хоче, те що озвучує чийсь рот...?
Nikvoron