Мурчик рибалка

Жив сіренький котик Мурчик
Лагідний і тихий,
Він нікого не чіпав,
Навіть сіру мишку.
 
У дворі собі гуляв,
На сонечку грівся,
До рибалок прибігав -
Недалеко ж річка.
 
Сяде й дивиться пильненько
Як ловиться рибка,
Хто впіймає величеньку,
А наш Мурчик стиха
 
Підкрадеться, підбігає,
Навкруг озирнеться,
Тоді лапками хапає
Рибку із відерця.
 
У кущі втіка мерщій
З багатим "уловом".
Чи стрічались ви з таким
Котом-риболовом?
 
2016 р.