Scump-o azi e ziua ta...(на румынском языке)

Scump-o,azi e ziua ta,
Zi cu parfum de început,
Ești zâmbetul și lacrima,
Eu te iubesc atât de mult.
Ai ajuns la o răscruce,
Unde ai de a alege,
Dar oriunde nu te-ai duce,
Să urmezi a vieții lege.
Ce a fost odinioară,
Tot sa spulberat și zboară
Numai dragostea rămâne,
Nici nu fuge,nici nu vine.
Dragostea-i așa ca viața,
Este o nemărginire,
Doar trăind-o ea ne-nvață,
Să gustăm din nemurire.
Viața-i plină de mistere,
Și de vise efemere,
Ba amare-s,ba ca mierea,
Ba te-mpaci,ba nu cu ele.
Viselor tu le dai viață,
Copila mea,să ei aminte,
Viața rău nu te învată,
Doruri mii te v-or cuprinde...
Să auzi cum îti vorbește,
Apa vie din izvoare,
Viața-i plină de poveste,
Viața-i plină de culoare.
Primește viața așa cum este,
Trăiește-ți orce clipă,
Visînd,făcând din ea poveste,
Vei stăpâni a ta aripă.
Anii vieții trec ca clipa,
Care n-o luăm în seamă,
N-arunca cuvinte-n pripă,
Nu uita de tata,mama.
Nu agonisi averi,
Că rămâi doar cu tristețea,
Să ai rost de primaveri,
Și mereu de tinerețe.
Stăpână fii pe viața ta,
În mâina ta se află cheia,
La bun și rău ce este-n ea,
Eu te iubesc fetița mea!
 
Anton Barbu 07.12.2019