"По вулиці моїй, який вже рік..." /Б.Ахмадуліна/

По вулиці життя, який вже рік,
Я чую кроки - мої друзі чемно.
Повільний йдуть через бажань поріг,
До темряви за вікнами... - від'ємно.
 
Скасовані геть справи, їх жага;
не чути музики в кімнатах, співу,
і лише, ті дівчатка - від Дега.,
Небесне пір'я чистять з мрій надриву.
 
Ну що ж, ну що ж, нехай панує страх
беззахисних красунь цієї ночі;
від зради, таємнича пристрасть, жах..,
їм - янголятам затуманить очі.
 
Самотність маєш вдачу - горілиць!
Блискучим циркулем залізним, може,
ти, замикаєш коло майже ниць,
невірячи й "непотребу", о Боже..
 
Поклич мене, нагороди, скоріш!
Улюбленець, обласканий тобою,
Я, до твоїх грудей притиснусь лиш,
умиюся метіллю голубою.
 
Навшпиньки стану в лісі, навмання.,
з нагоди уповільненого жесту;
знайду я листя... - сум обличчя дня,
сирітство дії, морок перехресту.
 
Даруй бібліотек вуста., святих
твоїх концертів строгі позитиви,
і - мудрий., я забуду навіть тих:
померлих, ні живих: обачно - хтивих.
 
Пізнаю мудрість і печаль сповна,
таємний сенс довірять меж сюжети.
Природа, доторкнувшись плеч, все зна,
- дитячі даруватиме секрети.
 
І ось тоді: із темряви, та сліз,
невігластва колишнього відмову,
прекрасні риси друзів, не на біс.,
постануть з пам'яті..,та зникнуть... - знову.