Mai am o mie de-ntrebări...(на румынском языке)

Mă zbat în îndoieli,
De ce? De ce mă minți?
Din veșnicul cel ieri,
Ca soarele cu dinți...
 
Sărutul tău fantastic,
Iar m-arucă-ntr-o ispită,
M-aruncă-n nebunie,
De-o veche patimă trezită.
 
Mai am o mie de-ntrebări,
Mă las, mă las de ele prins,
Și rătăcesc în căutări,
Dar nu găsesc nici un răspuns...
 
Anton Barbu 2001