ДОТОРКИ

 
 
Сонети, пристрасть, Йорик, Лір,
Джульєтта, яд, кинджал - Шекспір.
 
Свіча, перо, Наталя, кружка,
Дантес, Онєгін, постріл - Пушкін.
 
Вино і дзвони, spleen, парижський сквер,
Монмартр, жінка, «квіти зла» - Бодлер
 
"Арсеньєв", "Митіна любов", безлуння,
погост, сім`я-трикутник - Бунін.
 
«Людина чорна», осінь, Айседора, клени,
"не плачу, не шкодую, не зову ..." - Єсенін.
 
Гітара, Гамлет, "Нерв", про скотську
судьбу надсадний хрип - Висоцький.
 
Навіки "Yesterday" і в венах
любов і шанс - Маккартні, Леннон.
 
Нева, лауреат, Венеція-погост і
бунтівний пілігрим і "тунеядець" - Бродський.
 
Садок, хрущі над вишнями гудуть так щемко,
«Кобзар» і «Заповіт» - Тарас Шевченко.
 
Життя скороминуче й прикро звичне -
предтечі, боги, генії, уми, -
безсмертні, але тлінні, жаль, як ми.
Торкаюсь їх і відчуваю Вічність.