Мёртвый народ

Боги Вальгаллы,
Иисус иль Аллах,
Спасите наш
Мёртвый народ!
 
Утопающий в грязной России
Где язык, где флаг,
Где засов,
На который вы в сердце
Родину скрыли?
 
Утопая в болоте веков
Беларусь нам кричит :
"Верни край сваяков! "
 
"Дзе буслы як цудоўныя
Лісце лятаюць.
Дзе зубры, быдтам
Спелага жыта капны,
Па роднаму лесу гуляюць.
 
Там, дзе арнамент, бытцам
Змей-чараўнiк
Увабраўся ў скуру
Салодкай істомай.
 
Нагадвая
З чэяй ты крывi
Бярэш сілы
Для дакладнага кроі."
 
Спасите же наш
Почти мёртвый народ!
Мы заслуживаем
Места под солнцем!
 
Ведь в каждой капле
Нашей крови
"Цэча салодкая кроў беларусаў!"