Земля и Язык. Народ и Население.

Земля и Язык. Народ и Население.
Зямля і Мова. Народ і Насельніцтва.
 
Сустрэлісь двое,
альбо болей…
Заўсёды ёсць аб чым пагаманіць,
калі адна ў сустрэчных Мова…
А, калі – не?
Няма тады й прычыны прыпыніцца…
 
Ну, прыпынілісь,
што далЕй…
Што ім рабіць без разумЕння?
У кожнага свая, якаясь, Мова,
і будзе Меркаванне – ў Цемені …
 
Таму і вывучаем Мовы
цікавых нам народаў,
каб там дзе,
нам разуменне мець падчас размовы,
каб выглядаць людзьмі
сярод людзей…
 
Адбяры у народа зямлю…
І куды ж ён падзенецца?
Будзе жыць, як і жыў…
Вось без Мовы народ – насельніцтва…
 
і няма у насельніцтва Песен,
і няма у насельніцтва Памяці.
і няма да яго інтарэсу,
і ня хоча ніхто з ім і знацца…
*+*
Мінск, Лоджыя, Беларусь.