Книга цей світ дивовижний...

Книга цей світ дивовижний...
Книга цей світ дивовижний,
Він поруч існує, живе...
Взмозі поринути кожний,
У світ, що цікавість несе.
 
І оживає в долонях,
Буття із минулих часів,
Тихе книжкове безсоння,
Розкаже про істину слів.
 
Нас ласкаво запрошують,
Герої із різних епох,
Так натхненно нашіптують,
Що в книжках існує свій Бог.
 
Бува пронизує серце,
Рядки мов уламки душі.
Чи гріють лагідним сонцем,
Поради дають у житті.
 
Слову нема перешкоди,
Хай мудрістю сяє завжди,
Вічності зоряні сходи...
Залишать прекрасні сліди...