Буслам
Буслам не патрэбна спяваць,
Буслам дастакова глядзець,
Каб сэрцы людскiя кранаць,
Каб душу прымусiць ляцець.
У iх постацi моц ды спакой.
Упэуненасць б’е з-пад iх крыл.
Ты сiлы ня убачыш такой
Нiдзе больш на гэтай зямлi.
Iх вочы даруюць святло,
Праз позiрк мiгцiць тяплыня.
I поунiцца сэрца вясной,
I у думках скрызiць чысцiня.
Таму, каб надзею дадаць,
Каб песням у душы зазвiнець,
Буслам не патрэбна спяваць,
Буслам дастаткова глядзець.